Chevron Left
Retour à A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn)

Avis et commentaires pour d'étudiants pour A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn) par Solutions d'enseignement approfondi

4.9
étoiles
146 évaluations
24 avis

À propos du cours

A kurzus olyan, rendkívül hasznos tanulási módszereket mutat be, amelyeket a művészetek, a zene, az irodalom, a matematika, a természettudományok, a sport és más szakterületek művelői használnak. A kurzus során bemutatjuk, hogyan használ az agy a tanuláshoz két nagyon különböző állapotot, és hogyan tudja tömbösíteni az információt. Szó lesz továbbá kompetencia-illúziókról, memóriatechnikákról, a halogatás kezeléséről, és a legjobb gyakorlatokról, amelyek kutatások alapján a leghatékonyabb segítséget nyújtják nehéz tárgyak tanulásában. Ezek a módszerek a tanulandó területen való jártasságtól függetlenül képesek megváltoztatni a gondolkodásunkat, ezen keresztül pedig az életünket is. Ha valaki máris szakértő, az agy rejtelmeibe való betekintés akkor is hasznos lesz a következőkben: új lendületet kaphat a tanulásban elért sikereihez, olyan vizsgatippeket ismerhet meg, amelyekre nem is gondolt volna, és olyan meglátásokra tehet szert, amelyek segítenek optimalizálni a házi feladattal és a feladatmegoldással töltött időt. Ha valakinek nehezére esik a tanulás, itt a praktikák olyan áttekinthető tárházára bukkan, amelynek segítségével fel tudja venni a fonalat. Ha valaha is arra vágytunk, hogy valamiben fejlődni tudjunk, akkor ez a kurzus szolgálhat számunkra útmutatóként. A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, amelyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal című Coursera kurzus Barbara Oakley és Terrence Sejnowsky Learning How to Learn (LHTL) kurzusának magyar változata, mely a Szegedi Tudományegyetem munkatársai közreműködésével valósult meg. A kurzus felvehető az angol nyelvű Mindshift („Szemléletváltás”) elnevezésű, kapcsolódó kurzustól függetlenül, azzal párhuzamosan, vagy akár előtte. (A tanulás tanulása fókuszában inkább a tanulás áll, a Mindshift fókuszában pedig inkább a karrierépítés.) A kurzus teljes, portugál nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprender A kurzus teljes, spanyol nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprendiendo-a-aprender A kurzus teljes, kínai nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/ruhe-xuexi...

Meilleurs avis

TD
10 déc. 2020

Fantastic! Really helpful to understand how our brain works and gives you many options, tips to learn more successfully. I would recommend to everyone. Motivated me in many ways. Thank you very much!

BC
9 mai 2021

Imádtam, ez egy igazán hasznos kurzus volt! Nagyon jól felépített, érdekes beszélgetések, interjúk, stb. Nagyon sok érdekes módszert tanultam meg, hogy hogyan is tanuljak a jövőben! Köszönöm! :)

Filtrer par :

1 - 24 sur 24 Avis pour A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn)

par Czimer D

6 août 2020

Fantasztikus tanfolyam! Sok mindent megértettem a tanulással és az agyam működésével kapcsolatban. Mindenkinek ajánlom, hogy elvégezze.

par Szécsi N

28 mai 2020

Excellent and very comprehensible, I'll try to incorporate as much as I can into my university studies later starting this year. Thank you for your hard work!

par Szakál P

12 janv. 2020

Hajrá Hajrá!

par Emese T

22 mai 2020

Rengeteg hasznos, gyakorlatias tanácsot kaptunk a tanulással kapcsolatosan! Nagyszerű oktatóktól volt lehetőségünk tanulni, akik a kiegészítő interjúk alanyaival is egytől-egyig szuper, érthető és motiváló anyagot állítottak össze! Mindenkinek ajánlom, hogy végezze el ezt a kurzust! Személy szerint én kötelezővé is tenném már a középiskolások bevezető évében, ezeket a kutatásokon alapuló tényeket, gyakorlatokat, mindenkinek szüksége lenne tudni, aki bármit is tanul az életben!

Köszönöm ezúton is a lehetőséget, hogy itt tanulhattam és azoknak is, akik biztosították a magyar nyelvű feliratokat, anyagokat ehhez a képzéshez!

par Balazs B

28 janv. 2020

I absolutely loved the course. It brings information to you, that should be known by literally everyone. The language is easy, provides good understanding and brings the key points though really well.

par Szucs T

16 févr. 2020

Sajnálom, hogy nem az egyetemi éveim előtt tanultam erről. Úgy érzem, most kell keresnem valami tanulni valót, hogy a gyakorlatban is alkamazni tudjam az itt tanultakat. Köszönöm a lehetőséget!

par Nagy D Á

19 juin 2020

Great course that provided me very useful information and changed my mind on how to learn properly. Would recommend for anyone.

par Költő E

25 mars 2020

Nagyon kellemeset csalódtam a kurzusban. Jól összeszedett, érthető és rengeteg hasznos információval szolgál.

par Dudás D

23 mars 2020

Amazing collection of learning tools and techniques and the best is that all of that is pretty easy to use

par Bakos Á

26 juil. 2020

I love it! I learn about my learning method, and all of my mind-construction. It's amazing.

par Andrea C

1 mai 2020

I wish they would learn this things earlier. It is a great course, it helped a lot

par Virág B

13 avr. 2020

Hasznos és érthető!

par Fekete A

24 mai 2020

Köszönöm!

par achraf n

30 juil. 2020

thanks

par Gabor J K

7 févr. 2020

Excellent course, some minor mistake in the HUN version (translation, missing letters, etc.)

par Genreith F P

24 avr. 2020

Ich habe diesen Kurs besucht, da er von meiner Universität empfohlen wurde. Das meiste von Inhalt hatte ich leider schon gehört/geahnt/angewendet, was neu war, waren die naturwissenschaftlichen Hintergründe. Zu empfehlen ist der Kurs für diejenigen, die wirklich keine Ahnung haben, wie sie lernen sollten.

par Mária S

21 oct. 2021

Nekem személy szerint nagyon elnyerte a kurzus anyaga a tetszésem . Ahogy haladtunk előre minél érdekesebb információkat tanultam meg. Volt olyan technika amit már rég használtam de egyesekről most halottam először. Ilyen például az edzés. Mindenkinek ajánlom a képzést mert sokat segít elfogadni magad, segít, hogy hatékonyabban teljesítsz és sok szemszögből előadja a tanulás tanulásának hatékonyságának javítását.

par Tünde D

11 déc. 2020

Fantastic! Really helpful to understand how our brain works and gives you many options, tips to learn more successfully. I would recommend to everyone. Motivated me in many ways. Thank you very much!

par Bernadett C

10 mai 2021

Imádtam, ez egy igazán hasznos kurzus volt! Nagyon jól felépített, érdekes beszélgetések, interjúk, stb. Nagyon sok érdekes módszert tanultam meg, hogy hogyan is tanuljak a jövőben! Köszönöm! :)

par Szűcs G

2 janv. 2021

This course opened my 'learning-eyes'. My degrees are much higher week by week. I highly recommend everyone to do this course.

par Dániel R

26 déc. 2020

Mindenki számára kiválóan használható tudásanyag nagyon érthetően és profin átadva.

par Dzeba B

27 janv. 2021

Excellent work,lots of help, Thank You!

par Pintér R E

23 oct. 2021

Elképesztően hasznos és informatív!

par David U

17 déc. 2020

It was very useful! Thank you!